maanantai 2. syyskuuta 2013

Huovutettu huivi

 Askartelutaivaan Käsityön iloa-haastessa aiheena on syyskuussa huovutus. Oma huovutuskokemukseni on aika vähäinen. Joskus kokeilin neulahuovutusta, mutta se ei oikein ollut minun juttuni. Koneessa huovutettuja lapasia ja tossuja olen kyllä tehnyt paljon, mutta halusin haastaa itseni ja tehdä DT-työksi jotain erilaista.
Ilokseni löysin vanhasta kirjaston poistomyynnistä ostetusta askartelulehdestä ohjeen vapaalankahuovutettuun huiviin. Ohje oli simppeli: levitetään huovuttuva lanka huivin muotoon lakanan päälle, kääritään tiukalle rullalle, solmitaan rulla kiinni ja vielä sukkahousujen sisään ja lyödään paketti pesukoneeseen. Valmiin huivin irrotteleminen lakanan sisältä vei pisimpään tässä hommassa. Valmis huivi on hauska, persoonallinen ja lämmin! Ohjeessa oli reunojen lenkit leikattu hapsuiksi, mutta ajattelin, että lenkit voisivat myös näyttää kivalta. Lanka: Hjertegarn Natur uld.

Käsityön iloa-haasteeseen voi siis syyskuussa osallistua millä tahansa työllä, jossa on käytetty huovutusta. Voisiko korttiin tai skräppäykseen laittaa huovutetun koristeen? Huovuttaa villalankapalloista helmiä ja tehdä korun? Huovuttaa kauhtuneen neuleen ja ommella siitä laukun? Vain mielikuvitus on rajana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.