lauantai 4. lokakuuta 2014

Leggareita siellä ja täällä

 Sitten kun olin ommellut muutaman liian ison paidan (ks. edellinen postaus), päätin kokeilla legginsien ompelua.

 Erityisesti keskimmäinen tytär kärsi akuutista legginssipulasta, joten hän sai valita kankaan. Olin suunnitellut tästä lintukankaasta mekkoa, mutta siitä tulikin aivan ihanat legginsit!

 Ja mikä parasta, kankaasta riitti vielä toisiin samanlaisiin pikkusiskolle. Kaavana käytin shortsiohjetta Ottobre 3/2014, jonka pidensin mukuloille sopivaksi.

Onnistumisesta innoissani ompelin pökät myös 10-vuotiaalle esikoiselle. Hänen housumakunsa on nykyään musta, kapea ja mukava. Harmaaraidallinen trikoo ei ollut kuulemma ihan suosikkikangas. Kuvasta huolimatta lahkeet ovat samanpituiset, ja paremman puutteessa ne ovat pääässeet muutaman kerran jalkaankin.

Mieluisammat tuli kuitenkin näistä tummanharmaista velourlegginseistä, jotka leikkasin edellisiä vielä vähän kapeammaksi. Käytin saman shortsikaavan kokoa 140 cm (lapsi käyttää yleensä 152 cm vaatteita), ja leikkasin vielä ilman saumanvaroja, jolloin pöksyistä tuli juuri sopivat.

Velour on ihanan lämmin tuulihousujen alla nän syksyn kylmillä, ja leggarit ovat päässeet melkeinpä aina suoraan pyykistä jalkaan. Pitänee ommella toiset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.