perjantai 15. kesäkuuta 2012

Äitinsä tytär


Nuorempana joskus naureskelin (ihan hyväntahtoisesti kuitenkin) äidilleni, jolla on tapana aloittaa uusia harrastuksia mielettömällä innolla ja draivilla. Äitini on vuosien varrella harrastanut vaikka ja mitä laitesukelluksesta reikihoitoon, kansalaisopiston kuvispiirit ovat vaihtuneet golfiin, naurujoogaan ja lukemattomiin muihin harrastuksiin. Arvatkaa hämmästyinkö, kun eilen tajusin olevani han samanlainen kuin äitini. Innostun uusista asioista, mutta minusta ei olisi harrastamaan yhtä ja samaa vuodesta ja vuodenajasta toiseen. Arvostan ihmisiä, jotka harjoittelevat yhtä asiaa, kunnes ovat siinä huipulla ja taitavia. Minulle kuitenkin sopii paremmin tällainen tyyli - välillä neulon hullun lailla, sisustan nukkekodin, käyn vuoden latinalaistanssien tunneilla. Sitten lähdenkin treenaamaan juoksua, skräppäilen albumin täyteen ja perustan blogin.

Tällä hetkellä vähäisen vapaa-aikani syö valokuvauksen opettelu. Ostin elämäni ensimmäisen järjestelmäkameran, kävin valokuvauskurssin, ja nyt leikin hiekkalaatikon reunalla kameran kanssa, kun lapset tekevät hiekkakakkuja. Liikuntapuolella in on nyt rullaluistelulenkit (nopeaa ja tehokasta), iltaisin television ääressä virkkaan isoäidin neliöitä yhteen. MItähän sitä seuraavaksi opettelisi?

Askartelurintamalla on tulitauko valokuvauksen viedessä kaiken ajan ja ajatukset. Käsityötkin edistyvät niin hitaasti, ettei blogiin ole juuri mitään täytettä. Onneksi vanhin tyttäreni keksi itsekseen jotain askarreltavaa - kesän kunniaksi hänen huoneessaan avattiin jäätelökioski.Tältä se näyttää (tämä on muuten yleiskuva)Seinällä on hinnasto (tämä on erikoislähikuva.)Jäätelöt on innovatiivisesti askarreltu itse pahvista ja playmaisseista. Ihan tätä varten meidän piti ostaa laatikollinen tikkujäätelöitä, että saadaan tikkuja leikkijätskeihin (olisiko tämä puolilähikuva).Maistuisiko sateenkaarijäde vai kenties mustikkasuklaatuutti? Osallistuin askarteluun sen verran, että teippasin tuutit kokoon (ja teippi meni vinoon.)Kioskissa tuntuu kauppa käyvän hienosti, kyllähän sitä näin kauniina päivinä jäätelö maistuu (tämä on makrokuva, niin kuin tuo edellinenkin.)

Ja älkää nyt kovin kauan tuijotelko noita kuvia, minä vasta opettelen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.