sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Roskapäiväkirja

Aloitin huhtikuussa yhden projektin, jota olen täydentänyt aina silloin tällöin.Se alkoi läjästä roskia - tyhjiä elintarvikepakkauksia, täyteen väritettyjä värityskirjoja, käytettyjä kirjekuoria ym.Leikkelin tarvikkeet suurin piirtein samankokoisiksi ja rei'itin kaksi reikää kuhunkin. Ostin askartelukaupasta avattavia albumirenkaita ja tein kirjan. Jos haluaa olla vielä parempi roskisdyykk... eikun kierrättäjä, renkaiden sijaan voisi käyttää vaikka lahjapaketin naruja tai jämälangoista tehtyjä nyörejä tai mitä nyt sattuu keksimään.Tästä on tulossa roskapäiväkirja eli junk journal. Se on vähän niin kuin art journal, mutta tehty kierrätysmateriaalista. Art journalhan on sekatekniikalla (mixed media) tehtyä päiväkirjaa. Mitään sääntöjä art journalingissa ei ole, mutta usein koristellaan jonkun kirjan tai vihkon sivuja maaleilla, musteilla, kuviopapereilla jne. ja kirjoitetaan tekstit käsin. Aiheet voivat olla perinteistä päiväkirjamaista "Tänään kävin kaupassa" tai sitten voi kirjoittaa haaveistaan, matkoista, runoja, laulun sanoja, sitaatteja tai ihan mitä haluaa. Vähän sen tapaista harrastin teini-iässä, kun koristelin päiväkirjan sivuja milloin milläkin.

Tuonne purkkapussin sisään ajattelin muuten sujauttaa jonkin pienen muiston.Tein ylijääneistä kartongin palasista joihinkin sivuihin tuollaisia läppiä, niin että kirjaa olisi hauskempi täyttää. Samalla tekniikalla voisi tehdä vaikka minialbumin skräppäystä varten.

En muista, missä törmäsin ensimmäistä kertaa junk journal -termiin (ehkä pinterestissä), mutta innostuin aiheesta heti. Art journalista olen kiinnostunut jo aiemmin, mutta en vain ole oikein saanut aloitettua. Kynnys junk journalingiin tuntui olevan matalammalla - kunhan nyt vähän leikkelen roskia ja katson mitä tästä tulee... Postitan myöhemmin valmistuneita sivuja.

9 kommenttia:

 1. Tämä kuulostaa mielenkiintoiselta projektilta. Itse olen käyttänyt isoja pahvin palasia ihan skräppäyksen pohjana. Kun ne maalaa kuitenkin ja kuvio, niin pakkauspahvi on yllättävän hyvä taustamateriaali. Ei mee helposti kuprulle...

  VastaaPoista
 2. Oikein kivan idean keksitkin. Kiva kun osasit uuteen osoitteeseeni.

  VastaaPoista
 3. Onpa hyvä ja kiva idea ja upea lopputulos!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä kirja on aika erinäköinen nykyään, postailen siitä lisää joskus kun ehdin.

   Poista
 4. Täällä myös odotellaan mielenkiinnolla tulevia päivityksiä kirjasen tilanteesta :) Hieno vinkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa tässä joku päivä saisin kameran ja kirjan samaan tilaan :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.