maanantai 13. elokuuta 2012

Heipä hei, hyvää iltaa

Ilahduin, kun kävin kurkkimassa vanhaan blogiini vuodatuksen puolelle. Sinne oli ilmestynyt mahdollisuus siirtää vanhat blogikirjoitukset tänne bloggeriin. Jos sinäkin haluat tehdä saman, tässä ohjeet.

1. Mene vuodatuksessa blogisi asetuksiin. Ihan alimpana on nappi, jossa lukee "Vie Blogger-formaattiin." Klikkaa nappia. Nyt saat uuden, Blogger-nimisen tiedoston johonkin selaimen määrittämään paikkaa (minulla se on Ladatut tiedostot -niminen kansio.) Älä avaa sitä tiedostoa.

2. Sen sijaan mene Blogger-blogiisi. Klikkaile kohtaan Asetukset -> Muu. Ylhäällä kohdassa Blogityökalut on linkki "Tuo blogi." Klikkaaminen aukaisee valintaikkunan, johon pitää hakea se äsken Vuodatuksessa luotu Blogger-niminen tiedosto.

Ei kannata tehdä tätä kakkoskohtaa kahdesti, muuten saat kaikki vanhat blogitekstisi Bloggeriin kahdesti (ups.) No, onneksi ne kaksoiskappaleet saa poistettua.

Kivaa, kun kaikki blogitekstit ovat nyt samassa blogissa. Ihan muutamasta puuttuu kuvat, mutta onneksi olen säilyttänyt useimmat kuvat Flickrissä ja Picasan verkkoalbumeissa, enkä Vuodatuksessa. Kaikista tuoduista blogiteksteistä puuttuivat myös tunnisteet ja niitä olen lisäillyt yksi päivitys kerrallaan. Samalla olen julkaissut uudestaan nämä vanhat kirjoitukset, jotka aluksi näkyivät täällä Bloggerissa vain minulle itselleni. Aion vielä korjailla linkit vanhaan blogiin tänne uuteen. Vähän myös ärsyttää ihmeelliset ylimääräiset rivinvaihdot, joita vanhoihin päivityksiin on muuton yhteydessä ilmestynyt. Ehkä korjailen myös niitä tässä syksyn mittaan.

Vielä yksi asia, ystäväni oli ihmetellyt, miten tänne bloggeriin laitetaan kommentteja. Ihan helppoa - kirjoita kommenttikenttään mitä mielit, valitse alasvetovalikosta Nimetön ja lähetä kommentti matkaan. Voit myös valita valikosta Nimi / Url-osoite (ja jättää url-kohdan tyhjäksi, jos sinulla ei ole blogia.) Kommentit ovat kyllä bloggaamisen suola ja aion myös vastata jokaiseen kommenttiin. Jos sinulla on gmail-osoite, voit myös luoda itsellesi lukijaprofiilin ja klikata itsesi mukaan tuolla sivussa näkyvään Google-käyttäjäraatiin. Itse tosin käytän blogien seuraamiseen enimmäkseen syötteenlukijaa.


2 kommenttia:

 1. Minä en jaksa alkaa niihin vanhoihin postatuksiin kuvia lisäilemään.
  On nimittäin tosi paljon... !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eipä niitä satoja kuvia viitsi alkaa lisäilemään... Minulta puuttuu vain muutama.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.