maanantai 9. joulukuuta 2013

Suklaakortti-ohje
 Tänä vuonna olen tehnyt aivan mahottoman paljon suklaakortteja. Ja heti alkuun pitänee paljastaa, että en ole keksinyt ideaa itse, vaan olen bongannut näitä suklaakortteja monista eri suomalaisista askartelublogeista ja olen katsonut mallia erityisesti Marianne's papirverden -blogista. Halusin kuitenkin kirjoittaa teille lukijoille ohjeen suomeksi ja suomalaisista kaupoista löytyvän suklaalevyn mitoilla. Tämä ohje on siis tehty sille perinteiselle Fazerin siniselle suklaalevylle.

Tarvikkeet:
 • 1 kpl 30x30 cm skräppikartonki (tai vähintään 23 cm x 25,4 cm kartonki)
 • Suklaalevy, Fazerin sininen
 • Nauhaa
 • Paperinpalasia
 • Koristeita
 • Sakset (ja paperileikkuri)
 • 2-puoleista teippiä 
 • Liimaa

Trimmaa kartonkisi 23 cm korkeaksi. Helpoiten se käy paperileikkurilla, miksei myös saksilla. Tee kartongin yläreunaan nurjalle puolelle pienet lyijykynämerkit kohtiin 5 cm + 1,2 cm + 9 cm + 1,2 cm + 9 cm. Eli ensimmäinen merkki 5 cm:n päähän reunasta, toinen 1,2 cm:n päähän edellisestä merkistä, kolmas 9 cm:n päähän edellisestä jne. Tee merkit vastaaviin kohtiin myös kartongin alareunaan.

Leikkaa ylimääräiset paperin leveydestä pois. Nyt sinulla pitäis olla 23 cm korkea ja 25,4 cm leveä kartonki, jonka ylä- ja alareunoissa on neljä lyijykynämerkkiä kummassakin (viideshän leikattiin pois äsken.)

Tee taitokset merkkaamiisi kohtiin. Voit käyttää taitoksen tekemiseen nuuttaustyökalua, tai vaikka viivotinta ja sukkapuikkoa. Minulla on tuollainen piikki, joka on yksi yleistyökaluistani askartelun saralla.

Kartonkiin tulee siis neljä taitosta tähän tapaan.

Leikkaa kuviosaksilla tai boordileikkurilla n. 2-3 cm leveä ja 23 cm pitkä suikale.

Liimaa tai kiinnitä kaksipuoleisella teipillä suikale kortin kapeampaan reunaan, siihen 5 cm leveään.

Leikkaa kaksi palasta kartongista, n. 4 cm x 9 cm. Tee palasten keskelle kaksi taitosta. Taitosten välin tulee olla kortin paksuinen eli 1,2 cm.

Teippaa palaset kaksipuoleisella teipillä kortin lyheen sivuun, siihen, jossa on jo kiinni kuvioleikattu suikale.

Kiinnitä toinenkin puoli ja tadaa, sinulla on tasku, jossa on kuvioreuna!

Sinne se suklaalevy sujahtaa mukavasti.

Mittaa nauhaa sen verran, että sen saa kauniisti kortin ympärille rusetille. Kiinnitä nauha kortin päältä parilla teipin palasella.

Piilota nauhankiinnitysteipit isolla kuviopaperin palasella.

Lisää kuviopaperin palasia ja muita koristeita.

Ihaile kaunista suklaakorttiasi hetki!

Terveiset kortin saajalle voi kirjoittaa tänne sisäkanteen.


Valmis!


20 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä mahottoman hyvä idea ;)

  VastaaPoista
 2. Kiva ja helppolukuinen ohje :)
  Ja kaunis tuli kortista.
  Minä ostin viikonlopulla kaksi erikokoista suklaalevyä ja kiire tuli tehdä kaavat kun puolet levystä olin jo syönyt ennen kuin pääsin edes alkuun ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkös, kun niitä suklaalevyjä lojui parikymmentä pöydällä niin yhtään ei tehnyt mieli syödä niitä :D Yksi yksinäinen levy on paljon huonompi säilymään!

   Poista
  2. :D näin taitaa käydä täälläkin, kunhan ryhdyn kokeiluihin. Täytyy hankkia varastoon tarpeeksi levyjä...Ihana idea, heti alkoi sormet syyhyämään !

   Poista
 3. Toimitin yhden tekemäsi suklaakortin työkaverilleni. Hän aikoi pitää sen itse, koska se oli niin kaunis. Ei raaski antaa lahjaksi, vaikka sen sitä varten hankkikin...
  Äitisi

  VastaaPoista
 4. Voi miten kivan blogin löysin sattumalta googlen kautta. Täytyykikin tutustua rauhassa lisää ja lukijaksi jään varmasti. Onneksi löysin tänne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit tänne ja tervetuloa uudestaan!

   Poista
 5. IHANAA. KIITOS
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 6. Kiitos, ihanasta ja selkeästä ohjeesta!
  Suklaakortti tuli tehtyä, ja teen varmasti lisää :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos tästä kun olet nähnyt niin paljon vaivaa tämän ohjeen kanssa. Kuva kuvalta tein samalla itselleni suklaakortin ja tuli ihan kiva. Voisitko neuvoa miten pääsen lukijaksesi. Olen niin vasta-alkaja näissä hommissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit! Lukijaksi voi liittyä erilaisten syötteenlukijoiden (esim. feedly) kautta tai sitten kirjautumalla googletilillä tuohon oikean reunan "Lukijat"-laatikkoon. Klikkaa sitä sinistä nappia, jossa lukee "Liity tähän sivustoon." Toivottavasti tästä oli apua!

   Poista
 8. Kiitos tosi kivasta ideasta!! :) Mä linkkasin omaan blogiini tämän ohjeen.
  Mukavaa alkanutta viikkoa! :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos ohjeesta =) muutaman jo tehnyt ja joulua ajatellen pian alkaa sitä varten myös tekeminen tällä ohjeella <3 linkitän omaan blogiin kunhan saan enemmän tehtyä

  VastaaPoista
 10. Kiitos hyvästä ohjeesta! Sen avulla tein ihan ensimmäiset suklaakorttini :) Esittelen niitä blogissanikin, mainitsin myös mainion ohjeesi siellä!

  VastaaPoista
 11. Ihana idea! Taitaa mennä tänäjouluna testaukseen! Kiitoa hyvästä ohjeesta :)

  VastaaPoista
 12. Ihana idea! Taitaa mennä tänäjouluna testaukseen! Kiitoa hyvästä ohjeesta :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.