maanantai 28. heinäkuuta 2014

Erilainen blogihyppely

Taitava askartelija, blogikaverini, digiskräppäysidolini, Lehtipollo haastoi minut mukaan askarteluaiheiseen blogihyppelyyn. Olen nähnyt tätä hyppelypostausta nyt monissa seuraamissani blogeissa, enkä tiedä, mistä kaukaa tämä lienee peräisin. Seurasin hyppelyä taaksepäin muutamaan ihanaan blogiin, mutta en jaksanut kovin pitkälle. Jos sinä tiedät, mistä kaikki alkoi, laita ihmeessä linkki kommenttiin! Minulla on mielikuva, että tämä on oikeastaan skräppäysaiheinen hyppely, mutta vastaan nyt vähän kaikkea, keskittyen enemmän kuitenkin askartelu- kuin käsityöpuoleen.

1. What I am working on right now? – Mitä teen juuri nyt?

Mitään ei ole juuri nyt kesken askartelupöydällä. Tein tänään yhden synttärikortin ja kaksi atc-korttia. Seuraavaksi aion tehdä lisää kortteja, koska tätini tilasi minulta monta erilaista. Myös uudet kankaat polttelevat kaapissa ja ai niin, onhan minulla yksi neulekin kesken, teen pikku Myy -paitaa kuopukselle.2. How long does it take to complete a project? – Kuinka kauan minulta menee työn tekemiseen?

Sehän riippuu siitä, mitä on tekeillä... Isoissa neuleissa voi mennä puoli vuottakin. Askartelut teen mielelläni yhdellä istumalla alusta loppuun. Tai tekisin, jos kukaan ei keskeyttäisi. Olen aika nopea askartelija, kun pääsen vauhtiin. Kortteja voi syntyä useampia parissa tunnissa, skräppileiska tunnissa. Viiden minuutin pikakorttejakin syntyy silloin tällöin nopeaan tarpeeseen.


3. What are my favourite things to create with at the moment? – Mitä tarvikkeita käytän mieluiten juuri nyt?

Laadukkaita trikookankaita. Ihania luonnonkuitulankoja. Mo Manningin digileimoja. Leimasimia, embossausjauhetta, akryylimusteita ja mistejä.


4. How does my creative process work? – Miten luon?

Minulla on pieni askartelupöytä makuuhuoneemme nurkassa. Askartelu alkaa siitä, ja leviää sitten sängylle, lattialle, jopa pesuhuoneeseen... Ja itse työskentelen sitten siinä kohdassa, mihin satun mahtumaan. Ennen kuin minulla oli työpöytää, levittäydyin keittiön pöydälle. Saatan ottaa lähtökohdaksi jonkun haasteen, mutta en aina pysy siinä. Innostun ja annan virran viedä.

Skräppäys alkaa yleensä valokuvan ja aiheen valinnalla, seuraavaksi valitsen taustapaperin ja muut elementit. Samaten korttien teossa aloitan kuvan ja aiheen valitsemisella. Asettelussa menen usein fiilispohjalla, vaikka saatankin ajatella tasapainoa, värien sijoittumista toisiinsa nähden ja katseen ohjaamista oikeaan kohtaan. Yleensä viimeistään liimausvaiheessa unohdan nämä periaatteet, ja tällään kamat kiinni vauhdilla.
5. How do I become inspired and stay inspired? – Miten inspiroidun?

Kerran kauan sitten yhdellä kirjoittamiskurssilla opettaja siteerasi jotakuta kirjailijaa suurin piirtein näin "Ei ideoita tarvitse keksiä, niitä matelee maassa ja roikkuu puussa." Minulla on niin paljon toteutettavia ideoita mielessä, etten koskaan ehdi tehdä niitä kaikkia. Yleensä inspiroidun penkaisemalla vähän askartelutarvikkeitani, lankalaatikkoa tms. Seuraan kymmeniä ellei satoja kädentaitajien blogeja, luen ahkerasti erilaisia facebookin askartelu- ja käsityöaiheisia ryhmiä ja kässäkerhoilen ystävien kanssa.

Kokeilen mielelläni kaikkea uutta ja innostun aina jostain valtavasti, niin että muut puuhat jäävät hetkeksi taka-alalle.6. What is my signature style? – Mikä on minulle tyypillistä?

Joskus olin huolissani, kun minulla ei ollut mitään erityistä tyyliä kortteilussa tai skräppäyksessä. Nyt olen tyytyväinen siihen, että voin hyppiä tyylistä toiseen, ja tehdä juuri sellaista, mikä sillä hetkellä miellyttää. Nyt käytän askarteluissani paljon mixed media-elementtejä, erilaisia värejä, maaleja, musteita ja mömmöjä. Toisaalta tykkään välillä tehdä oikein hörsyläistä vintagea tai raikkaita reippaan värisiä kortteja.


Haastan mukaan blogihyppelyyn atc-kortteja ja koruja taiteilevan Vilimarikan, jonka haasteisiin osallistun usein - on siis aika haastaa toisinkin päin! Jos Viltsu lähtee mukaan, saatte lukea hän luovasta työstään viikon päästä 4.8.

1 kommentti:

  1. Ohops! Tämäpäs olikin hauska yllätys! Kiitos kauniista sanoistasi myös. Mielelläni lähden hyppelylle kanssasi. Eli viikon päästä... Ok. :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.