keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Kesävaatetta vauhtiveikolle

Pipo- ja mekkotehtailusta ylijääneistä kangaspalasista sai vielä ommeltua värikkään kesäsetin 2-vuotiaalle. Tai no enhän minä tätä setiksi suunnitellut, mutta tytär itse päätti, että nämä pistetään nyt molemmat päälle. Malli oli kyllä vähän kiireinen, eikä joutanut hirveästi kameralle poseeraamaan, kun piti testata uutta siskolta perittyä potkulautaa.

Haaremimallisten löpöshortsien kaava on Ottobre-lehdestä 3/2013 ja kangas apilajoustofroteeta. Vyötäröresori ei ilmeisesti ollut niin joustavaa kuin ohjeessa, koska siitä tuli aika tiukka jopa meidän spagetin muotoiselle tytölle.

Hihattoman paidan kaava on Ottobre-lehdestä 3/2014 ja kangas Noshilta. Onnistuin jotenkin sössimään kaula-aukon niin, että siitä tuli aivan liian iso. Ilmeisesti rypytin liian vähän etuosaa tai venytin liikaa kaitaletta ommellessani. Tein siihen sitten kunnon laskokset käsin ompelemalla ja taiteilin vielä rusetin toisesta kankaasta vähän peittämään niitä.

Nyt kaula-aukko on sopiva, ja mikä tärkeintä, vaatteista tuli käyttäjälle mieluiset. Sitten odotellaankin, että nämä juhannusviikon lumisateet loppuvat, ja päästään taas käyttämään kesävaatteita!

1 kommentti:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.