torstai 26. kesäkuuta 2014

Leppäkerttuasut tyttösille

Keskimmäisellä tyttärellä oli vastikään 5-vuotissynttärit. Hän halusi pitää naamiaiset, ja pukeutua itse leppäkertuksi. Minulla oli sopivasti lainassa Ottobre 3/2013 lehti, jonka Seesaw-mekko röyhelökauluksineen sopi hienosti leppismekoksi. Silppusin kaksi miehen t-paitaa, punaisen ja mustan, mekkotarpeiksi ja olin oikein tyytyväinen lopputulokseen.


Mekon nähtyään 2-vuotias pikkusisko tietysti halusi itselleen myös samanlaisen. Tällä kertaa käytin keväällä ostamaani viininpunaista trikookangasta, mustaa t-paitaa riitti vielä kaulukseen ja pilkkuihin. Valmiin mekkonsa nähtyään 2-v tosin ilmoitti halunneensa olla vihreä leppäkerttu, mutta hetken tuumittuaan hyväksyi kuitenkin tämän väärän värisen version.


Molempiin mekkoihin aplikoin pilkkuja sekä eteen että taakse, jotta leppäkertut tunnistaisi myös etupuolelta. Näissä kuvissa mekot ovat olleet jo yhden päivän leikeissä, joten ruttuja on hyvin saatu aikaan, muutama tahrakin.


Pikku leppis innostui esittämään vauhdikkaan tanssin kuvaajalle.


Isompi leppis taas lennähti puuhun!


Pannatkin ompelin samasta mustasta t-paidasta (onneksi mies on kokoa XL.) Päivänsankarin mielestä leppäkertut olivat kovin surullisen näköisiä, kun tuntosarvet lerpattivat alaspäin, joten ne tuettiin pystympään piipunrasseilla.


Aika isoja nuo ötökät meidän kukkapenkissä tänä vuonna!

2 kommenttia:

  1. Täytyy sanoa, että yleensä pelkään kaikkia ötököitä, mutta nämä ovat kyllä suloisia ;) Ihanat asut!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.