perjantai 21. syyskuuta 2012

Ensimmäinen askarteluni

Oi, äidin vauva on jo iso! Hän osaa askarrella ihan itse!

Juuri 1-vuotta täyttänyt osaa tosiaan askarrella! Näin se käy: teippaa pala kontaktimuovia pöytään liimapuoli ylöspäin. Anna lapselle sormiin sopivia askartelutarvikkeita. Meillä oli kukkia, softispalasia ja pompom-palloja. Anna lapsen liimata kaikki kiinni kontaktinuoviin. Paikkoja voi vaihdellakin, jos haluttaa. Kun teos on valmis, liimaa se paperiin kiinni. Paperiin voi piirtääkin etukäteen, niin tulee vielä hienompi.

Kukat hupsahtivat nyt lopulliseen työhön nurinpäin, mutta kauniitahan ne ovat noinkin.

3-vuotias teki samaa hommaa. Siihen tarvittiin huomattavasti enemmän noita palleroita. Tämä on muuten ensimmäinen kerta, kun keksin jotain järkevää tekemistä noille karvapalloille. Niitä on hankala ommella mihinkään kiinni ja liimakaan niihin ei oikein tartu.
Vesivärityön päällä kontaktimuoviteos näyttää oikein kivalta.


3-vuotias liimaili toiseen vesivärityöhön paperista ja foliosta leikattuja kukkia - voi että tuli ihana väripläjäys. Tämä laitetaan ehdottomasti seinälle.

8-vuotias esikoinen ei ole viime aikoina innostunut askartelemaan, mutta katsokaas tätä - itse tehtyä karkkia, nam. Olen kyllä ylpeä taitavista lapsistani.

4 kommenttia:

 1. Jos joskus tulee tekemisen puutetta voit ehottaa tytöille että Täti tarttis kohta uuteen kotiinsa taidetta jääkaapin oveen.:)
  T. Milma-täti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän täältä löydy pari (sataa) piirustusta tätille :D

   Poista
 2. Voi kuinka kiva idea ja ihanaa kun 1v:kin jo askartelee:) Pitää koittaa omalle 1v:lle samaa!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.