keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Hippihuivi ja wannabe-hippi

Muutkin ovat näimmä huomanneet, että meillä tykätään askarrella... Kahdella tyttärelläni oli synttärit alkukuusta, ja lahjaksi he saivat (lähinnä siis isompi) helmiä koruaskarteluun kolmelta eri lahjojalta, batiikkivärjäyspakkauksen, tee-se-itse-pehmolelupakkauksen ja vielä Top Model -askartelukirjan. Eiköhän nuo kaikki tule käytettyä/täytettyä, ennemmin tai myöhemmin.

Tiistaina bloggasin Batik-langasta tehdystä neuletakista, nyt on sen lahjabatiikkivärjäyksen vuoro. Molemmissa sattui olemaan aika samat vaahtokarkkiväritkin.

Askartelupakkauksessa oli mukana värinappeja ja huivi, sekä ohjeet batiikkivärjäykseen. 8-vuotias esikoinen tykkäsi tästä lahjasta kovasti, kiitos vain tädille.


Värit haalistuivat tosi paljon pesussa, mutta jäi niistä sentään jotain jäljelle. Huivista tuli ilmeisesti mieluinen, koska erittäin vaatetietoinen neitonen laittoi sen jo kouluunkin kaulaansa.

Värejä jäi vielä paljon jäljelle huivin värjäämisen jälkeen. Kyselin, onko kellään valkoista t-paitaa, johon 3-vuotiaskin voisi kokeilla batiikkivärjäystä. Yllätyksekseni mieheni lupautui heti antamaan puuhaan oman paitansa. Hän on enimmäkseen sellainen musta-paita-ja-farkut-tyyppi, mutta tämä taideteos yllään hänkin varmasti löytää sisäisen hippinsä.


Värejä riitti vielä XL-kokoisen paidan jälkeenkin, joten kaivoin kaapista mummun vanhoista lakanoista ompelemani kauppakassin. 3-vuotias pruuttaili innoissaan loput värit vapaalla kädellä. Tuli niin hieno kassi, että kyllä nyt saa ylpeänä kuskailla tässä ostoksia pitkin kyliä.


Otin vielä tällaisen lavastetun kuvan kassista maitopurkkeineen keittiön pöydällä niin näette, että kyllä - se on tosiaan kauppakassi.

Eivätkä ne värinapit muuten loppuneet vieläkään. Pitää ehkä ommella lisää kauppakasseja ja laittaa tenavat taas värjäyspuuhiin. Tai ilahtuisivatkohan sukulaiset hippi-t-paidoista joulupaketeissa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.