keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Pipsa Sammakko
Suuri Käsityölehden uusimmassa (9/2012) oli suloinen sammakkopehmon ohje. Sellainen piti tehdä, kun 3-vuotias sen lehdestä bongasi - se oli rakkautta ensi silmäyksellä.


Kangas on miehen vanha t-paita. Vihreää lankaa ei tietysti ollut, joten valkoinen sieltä saumoista kivasti irvistää. Lapsi valitsi itse sampille silmät - se olikin vaativa prosessi. Kaikki napit piti levittää pöydälle ja etsiä sieltä kaksi kauneinta. Sillä aikaa kun ompelin toista silmää, lapsonen keräsi napit takaisin purkkiin. Myös sen toisen valitsemansa silmän. Ja sitten kun se huomattiin, piti napit tietysti levittää uudestaan pöydälle ja etsiä uusi silmä. Mutta saihan sammakko sitten silmänsä - voitteko vastustaa tuota katsetta?

Sammakko sai nimekseen Pipsa (3-vuotias on Pipsa Possun suuri ihailija.) Pipsa Sammakko on vähän laiha ja ruttuinen (vatsassa on sisällä herneitä), mutta sitäkin rakkaampi. Pipsa tykkää pötkötellä kummallisissa paikoissa, hypellä ilmaan (fiuuu - pläts - naurua) ja juoda maitoa. Silloin hänen kuononsa, vai onko sammakolla kuonoa (?), menee kokonaan lasiin ja kaikki raajat kiedotaan lasin ympärille. Hauskan näköistä touhua.

6 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.