torstai 18. huhtikuuta 2013

Oktonautit asemiin!

Talvella tuli tv2:lta aamuisin mukava meren alle sijoittuva lastenohjelma Oktonautit, joka oli 3-vuotiaan tyttäreni ehdoton suosikki. Voi sitä murheen päivää, kun Oktonautit loppui. Vähän aikaa Oktojengin tekemisiä saattoi seurata Yle Areenasta, mutta nyt sekin on ohitse, eikä suomenkielistä DVD:tä ole saatavilla.
 Lohdutukseksi virkkasin tytölle tämän Viivi-pupun, joka on Oktopod-sukellusveneen insinööri ja mekaanikko ja tyttäreni suosikkihahmo sarjasta. Vastaanotto yllätykselle oli iloinen ja voitte varmaan arvata, että tyttö halusi heti itselleen kaikki muutkin Okotopodin miehistön jäsenet...
 Iltojen näpertelyhetkien aikana olen välillä miettinyt, kannattiko hommaan ryhtyä... Kaverukset ovat vain n. 10 senttiä pitkiä, ja yksityiskohtia riittää. Tessa-koira on tyttären toinen suosikki (koska se on TYTTÖ, niin kuin Viivikin.)
Nuorimmainen 1,5-vuotias tyttäreni taas tykästyi Peso-pingviinin (ehkä siksi, että hän saa leikkeihinsä vain sen, kun isosisko ottaa Viivin ja Tessan.) Tästä syystä Peso on kova poika piiloutumaan, hänet löytää milloin kengästä, milloin sohvan alta.
Merirosvomainen Kwazii-kissa on viimeisin valmistunut miehistön jäsen. Enää puuttuu neljä hahmoa, joista tulossa seuraavaksi on Kapteeni Valkoinen, jääkarhu.
Kwazii, Peso, Viivi ja Tessa odottelevatkin jo innokkaasti kapteenia, Shellingtonia, professori Vihiä ja Tumppia. Tässä he sukeltelevat GUP-sukellusaluksillaan pikku delfiinin seurana. Mukavahan se on tehdä leluja, jotka tulevat näin kovaan käyttöön!

6 kommenttia:

 1. Mahtavia amigurumeja (?)! Todella vaatii viitseliäisyyttä ja taitoa tehdä tuollaisia. Meidänkin Mussukat katselivat oktonautteja ja siksi minäkin niihin olen törmännyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, amiguramejahan nämä. Monet pienet tykkäsi tuosta ohjelmasta, toivottavast se tulee joskus uusintana tai DVD:lle.

   Poista
 2. Oktonautit uusitaan jälleen elokuun lopusta alkaen. Meillä ainakin odotetaan malttamattomasti!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.