sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Pioni

Eksyin kesällä valokuvaushuumassani hauskaan valokuvaushaasteblogiin. Valokuvatorstai julkaisee haasteensa aina torstaisin. Kesätauon jälkeen aiheena oli vähintään viiden kuvan sarja. Päätin osallistua kukkakuvilla, joita napsin heinäkuussa. 

Takapihallamme kasvaa nimittäin pioni, se taitaa olla Sarah Bernhard-lajia (kertoi kasviharrastaja-mummu.) Muutimme tähän asuntoon kaksi vuotta sitten syksyllä, pioni oli silloin pieni raukka ja melkein rikkaruohojen peittämä. Keväällä ihmettelimme, mikä käppyrä sieltä maasta oikein nousee - mies meinasi jo lapioida puskan pois. Onneksi ei kuitenkaan, sillä kasvi teki monta isoa nuppua, joista kasvoi valtavan isoja ja ihania kukkia. Tänä kesänä osasimme jo odottaa pionin kukkimista ja ikuistin prosessia uudella kamerallani. Kukkia tulikin varmaan parikymmentä, oksia piti tukea ihan kunnolla, etteivät ne laahaisi maassa.Parin viikon kukkimisen jälkeen kukat alkoivat muuttua vaaleammiksi, lähes valkoisiksi. Sitten ne tippuivat pois. Tuleekohan ensi kesänä vielä enemmän kukkia?

10 kommenttia:

 1. Todella upea kuvasarja ja aivan ihana tuo pioni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tässä on siis koko ajan sama oksa ja kehitys nupusta kukaksi.

   Poista
 2. Voi miten ihana kuvasarja !
  Pioni viihtyy sitä paremmin, mitä kauemmin saa samalla paikalla kasvaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä ei parane sitten siirrellä :)

   Poista
 3. Paula, hei, tervetuloa joukkoon ihanalla pionisarjalla. Kukkasi on oikealla paikalla, kun näin hyvin kukki. Se ei tykkää siirtelystä, joten anna olla ja nauti kukkaloistosta. P.S. Kamerafaneille löytyy myös samassa vuodatus.net ryhmässä makrorex makroilua http://makroviikot.vuodatus.net/ja teema sekä värikollaasi http://varikollaasit.vuodatus.net/ haasteet. Käypä kurkkimassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uu, kivoja haasteita, pitääpä osallistua joskus!

   Poista
 4. Ihanat kuvat! Pioni on yksi suosikkikukistani, meillä se kasvaa yksinkertaisena Pohjan pionina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saapa nähdä, tuleeko meillekin näitä enemmänkin, on niin ihania kukkia!

   Poista
 5. Ihana pioni. Minäkin olen keräillyt nyt pioneja viime vuosien aikana. Ekat ostot juurakkoina olivat susia - ei sieltä mitään kerrottuja ihanuuksia tullut koskaan. Sitten ostin kasvit myymälästä ja ensimmäisinä vuosina ei kukkaloistoa ollut, mutta NYT on. Kannattaa olla kärsivällinen - pioni on upea kasvi.

  Ainoa huono puoli on lyhytaikainen kukinta. Tänä vuonna vielä sateet turmelivat kukintaa. Lähes 90-vuotias vaarini kuulemma suojeli omansa joka ilta sateelta ja tuki jokaisen varren, yksitellen. Mä en ole ihan yhtä huolellinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sade kyllä piiskasi terälehdet pois nopeasti viime kesänä. Tänä kesänä kukintaan ei onneksi osunut rankkasateita. Pitäisi varmaan sateenvarjo laittaa kukkasille yöksi :D

   Poista