keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Lintumekko

Taisin jo edellisessä mekkobloggauksessani kertoa, että seuraavakin mekko on jo valmis. Tämänkin kaava on uudesta Ottobre-lehdestä (kesä/2014) ja iiihana kangas Noshilta. Limen vihreä ja pinkki ovat lempivärejäni, joten en voinut vastustaa tätä lintukangasta ystäväni järjestämillä kotikutsuilla.

Tämä mekko on kokoa 116 cm ja tehty melkein 5-vuotiaalle keskimmäiselle tyttärelleni. Olkapäillä on KAM-nepparit (tiesinhän minä, että niille nepparipihdeille on käyttöä vielä kestovaippahommien jälkeenkin.)

Helmassa on kivasti rimpsua rinsessalle. Typy oli oikein tyytyväinen uuteen mekkoonsa, ja pakko sanoa, että niin minäkin! Pientä hampaiden kiristelyä aiheuttaa perintösaumuri, joka tekee hyppytikkiä ja kuumuu 15 minuutin huristelun jälkeen niin, että on pakko ottaa töpseli pois seinästä. Ärsyttää ommella samat saumat kahteen kertaan hyppytikkejä paikkaillen. Vielä ärsyttävämpää on purkaa kaksinkertaista saumurisaumaa, sekin tuli kokeiltua.

Saumurista huolimatta, vaarallinen hurahdus ompeluun on selvästi syntynyt. Tilasin lisää kankaita Sampsukasta ja iso palanen trikoota ja resoreita tarttui mukaan myös pop-up kangasmyymälästä, joka kotikaupungissamme piipahti. Lisäksi ompelijaystävän vinkkauksesta kävin jemmaamassa 6 metriä trikoota eräästä kaupasta, kun kerran halvalla sai. Onpahan nyt materiaalia!

1 kommentti:

  1. On kyllä kaunis kangas! Hyvin olet mekon tehnyt. Varmaan on pikkuneidille mieluinen :)

    VastaaPoista