sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Mixed Media -tauluja

Oletteko kuulleet mixed media -askarteluista? Niitä on pinterest pullollaan, Puuhis on tehnyt monta kivaa taulua, Finnabairin töitä voi vain ihailla suu auki! Mekin kokeilimme lasten kanssa. Teimme kolmen pienen taulun sarjan, minä tein yhden ja 8- ja 3-vuotiaat tyttäreni kumpikin yhden.

En muistanut ottaa kuvia vaiheista, joita oli monta... Ensin maalattiin taulupohja kokonaan piiloon akryylimaaleilla. Kaikki käyttivät aika tummia sävyjä ja vahvoja värejä.
Seuraavaksi liimattiin vanhasta kirjasta revittyjä suikaleita ja paperikuvioita Erikeeperin ja veden seoksella maalauksen päälle.
 Kun ne olivat kuivuneet, liimattiin päälle pahvikirjaimia ja nappeja.
 Maalattiin päälle sinne tänne valkoista akryylimaalia. (Tässä vaiheessa olisin kokeillut gessoa, jos minulla olisi sellaista. Mistä sitä edes saa? Kävin viime viikolla kahdessa eri askartelukaupassa ja yhdessä taidekehystämössä ilman tuloksia.)
Päälle suihkutettiin vihreää ja violettia mustesuihketta, sekä vaaleanpunaista itse tehtyä maalisuihketta (laitoin tyhjentyneeseen lasten suihkehoitoainepulloon akryylimaalia ja vettä sekaisin - tadaa!) Kuivumisen jälkeen leimattiin vielä kuvioita ruskealla musteella.
Sitten vain ripustetaan seinälle ja ihaillaan! Huomatkaa, että kaikkien työt ovat aika lailla samannnäköisiä, vaikka tekijöiden ikäjakauma tosiaan on 3-30 vuotta. Mixed media on siis ihan helppoa, lapsikin sen osaa. Tai sitten minulla on hirveän taitavia lapsia. Tai ehkä minä olen lasten tasoinen taiteilija? Oli miten oli, sarjasta tuli komea ja tekeminen oli hauskaa, joten jatkoa ehkä seuraa myöhemmin!

P.S. Siilit ovat vailla kotia, osallistu arvontaani.

4 kommenttia:

 1. Upeat taulut olette tehneet! Olette kyllä taitavia koko poppoo. Tekemisen riemu ja ilo heijastuu noista tauluistanne!

  VastaaPoista
 2. Löysin vasta nyt nämä ja nää on hienoja. Mixed media on juuri muksujen kanssa sopivaa taideaskartelua. Heillä sitä rohkeutta riittää paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta, tenavilla ei ole taiteellisia estoja :)

   Poista