sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Ensimmäiset ATC-korttini

Olen jo vuosia sitten ihaillut netissä ATC-kortteja, mutta en ole koskaan tullut itse kokeilleeksi. Kyseessähän ovat pienikokoiset itse tehtävät keräilykortit, Artistic Trading Cards. Korttejen tekemiseen voi käyttää mielikuvitusta, ja ainoa rajoite on koko, 6,4 x 8, 9 cm. Blogilistallani on jo jonkin aikaa ollut parin taitavan ja tuotteliaan ATC-kortteilijan blogit, nimittäin Enkulin käsityöt ja Vilimarikan inspiration, joista sain kimmokkeen viimeinkin kokeilla itsekin tätä askartelun lajia.

Käytin materiaaleja, joita sattui parhaillaan pöydällä lojumaan, joten nämä ensimmäiset kortit ovat vintage-tyylisiä. Yhdistävä teema on rakkaus ja jokaisessa kortissa lepattelee samanlainen perhospari.
Yksi tuhannesta - varattu

Hullaantunut - varattu

Kolme pientä sanaa

Unelmoiden - varattu
Korttien tekstit olen leikellyt vanhoista kirjoista, jotka olen ostanut kirpparilta askartelukäyttöön. ATC-kortteja oli tosi mukava tehdä, epäilen vahvasti, että näitä syntyy vielä lisääkin... Tämä laji sopii hyvin tällaiselle roskankerääjälle ja silpunsäästäjälle, sillä kortteihin voi käyttää kaikenlaista muusta askartelusta ylijäänyttä ja muuta kierrätysmateriaalia. Näillä olenkin mukana Vilimarikan Inspis-haasteessa, jossa kesän aiheena on kierrätys.

Aika huvittavaa - aloitin askartelun aikuisiällä skräppäämisestä 30 cm x 30 cm koossa, siitä siirryin onnittelukortteihin, kokoa 10 cm x 15 cm tai 13, 5 cm x 13,5 cm. Nyt ollaan jo kutistuttu kokoon 6,4 cm x 8,9 cm. Mitähän seuraavaksi? Tuunattuja postimerkkejä? Tässäkin koossa oli melkein pinsetit tarpeen, kun noita pienimpiä juttuja liimailin.

12 kommenttia:

 1. Kauniita kortteja! Munkin on tehnyt mieli kokeilla noita...

  VastaaPoista
 2. Huih! Kiitos!
  Ihanaa, että uskaltauduit mukaan atc:n koukuttavaan maailmaan, sillä lopputulokset ovat tdella upeita! Kiitos myös ihanista sanoistasi. <3
  Plus osallistumisestasi haasteeseeni!
  Täytyypä alkaa pitämään silmällä mahdollista vaihtoa kanssasi. ;)
  Onnea arvontaan (jos saadaan vielä lisää osallistujia haasteeseen)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän ois tosi kivaa, vaihto nimittäin :) Kiitos haasteesta ja inspiroinnista!

   Poista
 3. tulin takaisin... Varaan sinulta nuo yksi tuhannesta, hullaantunut sekä unelmoiden-atc:t. :)
  Jos vaan saan noin monta, kun vasta alkumetreillä olet harrastuksessa?
  Jos löydät sivultani vapaista korteista mieluisat, kerro toki, mutta jos ei mikään tai riittävä määrä miellytä, kerro, mitä aihealuetta haluaisit, niin yritän tehdä sellaisia. Vähiin käyneet korttinikin...
  Ja osoitteet voitaisiin vaihtaa meilillä. löydät senkin atc-sivultani. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki saapi lähteä vaihtoon :) Minäpä katon sun kortit ja laitan mailia!

   Poista
 4. Hienoja kortteja olet tehnyt! Siis mulla on aivan samanlainen tarina kun sinulla. Tuntui kuin olisin itse tuossa puhunut ;) Minunkin inspiroijat olivat Enkuli ja Vilimarika ja olen vuosia katsellut ATC-kortteja netistä, mutta vasta nyt juhannusviikolla innostuin tekemään niitä suurinpiirtein yötä päivää ;) Tehdäänkö vaihtoa? Käy katsomassa mun Kristallihelmi-blogissani ja laita vaikka s-postia jos kiinnostaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hauska juttu! Tehdään vaan vaihtoa, mutta taidan ensin tehdä vähän lisää kortteja, että on enemmän valinnanvaraa :D

   Poista
 5. Ihanaa, että minäkin olen antanut "kimmokkeen". Olen ikionnellinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ATC-korttien tekeminen on kyllä ollut tosi kivaa ja parasta on, kun pääsee vaihtelemaan tuollaisten konkareiden kanssa :D Toisten korteista oppii sitten uutta ja saa uusia ideoita.

   Poista
 6. Vaan onpa hienoja atc-kortteja. Kauniita. Kyllä kannatti sinunkin hurahataa tähän innostavaan harrastukseen, ei ihan ensimmäisiksi uskoisikaan, jos vertailen omiin alkuajan tekeleisiin.

  VastaaPoista