torstai 6. marraskuuta 2014

Retrohaalarit

Tilasin syyskuusa ystävän kanssa puoliksi "rupupussin" kankaita Pehemiältä. Pussissa oli reilusti ihania yllätyskankaita meille molemmille. Tällaista oranssipohjaista joustofroteeta ei ehkä muuten olisi tullut tilattua, mutta kun sitä nyt tuli, niin pitihän sille käyttöä keksiä.

Jokin aika sitten pengoin äitini kanssa vanhoja kaavoja, joita hän oli jemmannut 70-80-luvuilta asti. Otin yhden lasten 100 cm haalarin kaavan mukaan, ja tämä retrovärinen joustofrotee suorastaan huusi päästä haalarikaavan koekankaaksi. Ohjeita ei tietenkään ollut mukana, mutta onnistuin mielestäni ihan hyvin. Vetoketjuakin ompelin varmaan ensimmäistä kertaa, ja eihän se niin vaikeaa ollutkaan. Toki yläosa jäi lörpöttämään vähän, mutta se on pientä. Vetoketju on kierrätystavaraa pieneksi jääneestä hupparista, ompelin sen umpeen alhaalta.

Kapea retromalli sopii erittäin hyvin hoikalle 3-vuotiaalle! Joustis on myös ihanan lämmintä näin pakkaskelillä. Jotain yritystä oli kohdistaa kankaiden kuviointeja keskiedessä ja -takana, mutta vähän yritykseksihän se jäi. Lahkeensuihin laitoin kuminauhakujat. Vähän lyhemmät lahkeet resoreilla olisivat varmasti myös olleet kivat! Seuraavaksi harkinnassa on suurentaa haalarikaavaa myös 5-vuotiaalle sopivaksi, sillä hänen kommenttinsa näihin oli: "Äiti! Säähän tiiät että minä tykkään haalareista! Mikset tehnyt mulle?"

1 kommentti: