tiistai 5. marraskuuta 2013

Vintin kätköistä

No niin, jee! Tämmöisellä kuvalla lähdetään tänään liikkeelle! Sain joskus mummulan vintiltä kassikaupalla vuosikertalankoja ja mukana yhden keskenjääneen neuleen. Nyt vintin siivouksen yhteydessä lankoja ja keskeneräisiä neuleita oli löytynyt lisää. Tällä kertaa mukaan ei ollut kuitenkaan eksynyt puikkoja eikä ohjeita, eivätkä mallitkaan suoraan sanottuna olleet niin inspiroivia, että jaksaisin alkaa säveltää niitä loppuun. Purkamista harkitsin, mutta tulin siihen tulokseen, että jämälankoja on jo nyt ihan tarpeeksi. Siksi nämä tämän postauksen UFOt, UnFinished Objects, lähtivät valitettavasti kuvauksen jälkeen roskiin.
Neulotut bikinipöksyt virkatulla yläosalla on varmaan tuntuneet tosi hyvältä idealta joskus. Joustoneuleiset pöksyt joustivat niin kivasti, että sopivat L-kokoiselle miehelleni farkkujen päälle. Voi vain kuvitella, miten nämä venyisivät kastuneena... En usko kovin mukaviksi pelkkään auringonottoonkaan. Rintavarustukseen tosin saisi kivan pitsisen rusketuskuvion, jos omaa tarpeeksi muhkean (=tuplailmapallon kokoisen) rintamuksen tähän asuun. Tämä UFO oli siis päässyt lankojen päättelyä vaille valmiiksi. Luulen, että se on hylätty vintille väärän koon tai epäkäytännöllisyyden takia.
Joku on aloittanut hienoa ristipistojoululiinaa, mutta luovuttanut kesken toisen pariskunnan teon. Neula oli vielä kiinni työssä. Tämän itse asiassa aioin tehdä loppuun, mutta se meni vahingossa roskiin muiden UFOjen mukana, neuloineen päivineen.
 Ja entäs tämä, ah miten ihanaa ysäriä! Leveyttä kahdelle ihmiselle ja pituutta puolikkaalle, ja tyylikkäät abstraktit kuvioinnit erilaisilla efektilangoilla.
 Kuka tunnustaa käyttäneensä tällaista? Itse olin 90-luvulla sen verran nuori, että ihailin tällaisia vain äidin ja täti-ihmisten päällä. Muutama muukin villapaidan aloitus löytyi UFO-kasseista, mutta en viitsi väsyttää teitä enempää samantapaisilla kuvilla.
Viimeiseksi niitä lankoja. Huh huh. Mitähän kivaa näistä keksisi? Taidan kyllä ainakin toisen muovikassillisen lahjoittaa pois tilanpuutteen takia, joten jos olet sekalaisia vuosikertajämälankoja vailla, ota yhteyttä!

10 kommenttia:

 1. Oi, nuo bikinit! :) alaosa kuvastaisi sen ajan siveellisyyttä, mutta tosin kuten itsekin mietit, ajatus hyvä, käytäntö eri asia. Yläosaa mietin, että aika rohkea veto noinkin pitsikuvioitu yläosa mummojemme aikaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitin epäselvästi, nämä ei siis löytynyt minun mummuni vintiltä vaan lasten mummulan :) Eli ei ihan niin vanhoja lankoja ja neuleita ole kyseessä, vaan luultavasti jostain 90-luvulta.

   Poista
 2. Mua kiinnostais nuo langat jos oot pois laittamassa, laitatko viestiä rosa.rantakari@gmail.com :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Hirvitti vähän heittää pois noita neuleita, joihin joku on käyttänyt tunteja ja tunteja. Mutta enpä minä niillä mitään tee...

   Poista
 4. Hihiii! Ihanat rintsikat!!! Hassunhauska löytö!

  VastaaPoista
 5. Mielettömän hauska yläosa :)

  VastaaPoista