perjantai 18. tammikuuta 2013

Barbit, Bratzit, Moxiet ja Monster Hight

Tiedättekö, mitä eroa on Barbeilla, Bratzeilla, Moxieilla ja Monster High-nukeilla? Minäpä tiedän.
Barbiet ovat varmaan kaikille tuttuja. Bratzit ovat lyhyempiä kuin Barbit ja niillä on isompi pää. Moxiet ovat melkein kuin Bratzeja, mutta niillä on vähemmän vinot silmät ja ne ovat himppusen paksumpia. Monster Hight taas ovat hirviöiä, ja vartaloltaan kaikista ohuimpia. Ja meillä on niitä kaikkia. Leikeissä ne ovat usein yhtä aikaa, mutta vaatteet eivät useimmiten sovi kuin yhdelle nukkelaadulle.
8-vuotias on hylännyt barbit lapsellisina ja antanut ne pikkusiskoilleen. Ompelin leideille uusia vaatteita vaippakankaiden tilkuista. Ne ovat kivoja barbin vaatteisiin, koska eivät rypisty, ei tarvitse huolitella saumanvaroja ja vähän joustavatkin. Tein yksinkertaisia ja aika väljiä vaatteita, joita 3-vuotiaan on helppo pukea. Useimmissa on takana tarrakiinnitys.
Yksistä housuista tuli liian kapeat barbeille, mutta onneksi ne sopivat Bratzille. Vyön tein muuten rintaliivien olkaimesta.
Osallistuin näillä vaatteilla Askartelutaivaan Käsityön iloa-haasteeseen, jossa tammikuun aiheena oli käyttää nauhaa työssä. Käykääpäs kipin kapin kirjautumassa ja osallistukaa tekin, vielä pari työtä puuttuu, että saadaa palkinto arvottua! Askartelutaivaan haasteisiin osallistuakseen ei tarvita omaa blogia tms. vaan kuvat ladataan suoraan sivustolle.
Tällä hetkellä 8-vuotiaan suosikkeja ovat Monster High -hirviönuket, joita hänellä on kaksi kappaletta. Kun ehdotin, että voisin käyttää langan loppuja monsterineitosten vaatteisiin, esikoinen yritti kovasti vihjailla, että kaupastakin saa Monster High -vaatteita. Tein silti tämän asun Draculauralle, ja tyttö oli oikein tyytyväinen: "Talvimonsteri! Siisti pääkallo." Ohjeet vedin hatusta, paitsi että pääkallo on täältä. Moxieita meillä on vain tämä kuvan yksilö, hänelle neuloin myös omalla ohjeella mekon ja virkkasin hatun. Haluaisitko sinäkin neuloa hirviön vaatteita? Jos halukkaita ilmoittautuu kommenteilla, voin ensi kerralla ottaa silmukkamäärät ylös ja kirjoittaa ohjeen.

8 kommenttia:

 1. talvimonsteriasu on aivan ihana <3
  meilläkin fanitetaan montereita. tosin tämä äiti on enempi erikoistunut ompelemaan asukokoelmia pehmoeläimille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monsterit on nyt kyllä pop ja in. Muistankin ne sun yhdet vaatteet jollekin pehmoeläimelle, ne oli ihania!

   Poista
 2. Ihania vaatteita! Miekin ompelin likkojen barbeille vaatteita aikoinaan ja vintillä on yksi kansio täynnä kaavoja. Tilkkuja miulla oli kaksi isoa pahvilaatikollista.
  Meijän likat kun oli pieniä, ei ollut noita muita kuin barbiet. Jossain vaiheessa tuli bratsit (vai miten se kirjotettiinkaan :) ), mutta likat ei olleet enää siinä iässä, että olisivat niillä leikkineet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ennen oli vain barbit ja cindyt ja nekin oli niin samankokoisia, että samat vaatteet sopi. Mulla ei ollut nyt mitään kaavoja, kunhan leikkelin menemään. Vaikka oiskait noita netistä varmaan löytynyt kaavojakin.

   Poista
 3. Mikäs on noilla leikkiessä, kun äiti tekee ihania vaatteita.
  Mukavaa viikonloppua !

  ps. et sitten naura, jos vaikka huomenna laitan tilkkupeiton näytille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en mitenkään usko, että olisi kovin naurettava tilkkupeitto :)

   Poista
 4. Ihania vaatteita.

  Minäkin olen muuten tehnyt haasteen blogiini. Käy kurkkaamassa, kutsun Sinut mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa ihana haaste, pistän mietintämyssyyn.

   Poista