keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Voimaa! Mistejä!Tein Emmon voimauttavan skräppäyksen nettikurssin innoittamana tällaisen lupaussivun itselleni. Tausta on tehty gessolla ja misteillä (=muste- tai maalisuihke) ja leimaamalla. Vähän kyllä masentaa tuo mistivarastoni, niitä on nimittäin vain kaksi kappaletta. Molempia olen käyttänyt tässä(kin) sivussa. Mietiskelin, että sellainen kymmenkunta eriväristä mistiä olisi hyvä lajitelma. Ongelmahan on se, että ne maksavat 6-8 € kappale ja minä olen hoitovapaalla. 10 kappaletta söisi jo melkein yhden lapsen lapsilisät. Haittaako, jos lapset saisi omien harrastusten sijaan katsoa, kun äiti suihkii uusilla misteillä?
Mistejä voisi tehdä itsekin, jostain mustetyynyjen täyttöpulloista. Mutta eipä ole sellaisiakaan tullut ostettua. Ostelen siis mistejä yksi kerrallaan, aina kun tilaan jotain nettiaskartelukaupasta. En ole nimittäin täältä kotikaupungistani löytänyt mistään kaupasta mistin mistiä.

Epätoivoisena koitin kerran tehdä omaa suihketta akryylimaalista ja vedestä tyhjentyneeseen lasten suihkehoitoainepulloon. Hetkellisessä mielenhäiriössä laitoin sekaan myös hilettä (kun tuo violetti suihkekin niin kauniisti kimaltaa...), niin että tukkoon meni koko pullo, hups.

Nyt siellä Emmon nettikurssilla joku vinkkasi, että kynien mustepatruunoistakin voi tehdä mistejä. Minä tietysti riensin innokkaana kokeilemaan, kun muistin sellaisia patruunoita pyörineen laatikon pohjalla jo vuosia. Piti tehdä reikä molempiin päihin patruunaa ja puhkua ja puhaltaa jähmeät musteet ulos. Huhhuh, mies  siinä melkein muuttui musteen väriseksi itsekin (ulkoistin homman heti kättelyssä ukkokullalle, kaikkeen se joutuu, raasu.) Lasten suihkehoitoaine oli taas sopivasti tyhjentynyt, no okei vähän oli pohjalla vielä, mutta minulla oli kiire testaamaan. Sinne sitten mönkkimusteen kaveriksi laitoin kraanavettä ja sekoittelin. Ja sekoittelin. Ja sekoittelin. Ei muuten liuennut muste mihinkään.
Onneksi insinöörit keinot keksii, ja laitoin sekaan kynsilakanpoistoainetta. Johan liukeni. Ja katsokaa miten hieno lopputulos! Väri on vähän tylsä, tuollainen, noh, musteen värinen, mutta suihkepullo yllätti ja päätti tehdä läiskien sijaan ympyröitä! Wau, mahtavaa! Kellään muullla ei varmasti ole tällaista mistiä!

Toivottavasti onnen jumalat säälivät suppeaa mistivalikoimaani, ja voitan Emmon arvonnasta nuo mistit ja muut ihanuudet. Pitäkää minulle peukkuja!

7 kommenttia:

 1. Ihan huippuhienot nuo mustesuihkerenkaat! Jos tuollainen pullo promottaisiin markkinoille, niin hinta pompsahtaisi varmaan yli kymppiin :D
  Kaunis sivu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Tim Holtz-teksti vielä kylkeen, niin voitaisiin myydä 15 eurolla :D

   Poista
 2. Tuo voimasivu on aivan ihastuttava väreiltään ja kaikkinensa!
  Pidän peukkuja sulle arvontaan!

  VastaaPoista
 3. Voimakas sivu, mutta tuo kuviointi tekee siitä jotenkin ihanan kepeän. Ja kauniisti sopii violetti väreiltään tähän aiheeseen.

  VastaaPoista
 4. Upea leiska! Ihania yksityiskohtia... mulakin oli tosi pitkään vaan 1-3 mistiä... nyt niitä on hieman sitten kertynyt. Arvioisi tarvittavasta määrstä on varmaan melko oikea.

  Upeita ympyröitä teki tuo sun oma tekemäsi suihkeesi. Mutt akuihkutat eriväriselele paperille, loppu tulos voi saada aivan upean loppu silauksen!

  VastaaPoista